روش‌های تغذیه زنبور عسل

در دو صورت کندو را تغذیه می‌کنند:
در اواخر تابستان یا اوایل پاییز که هوا سرد می‌شود و مقدار شهد در طبیعت کم می گردد در صورتی که غذای کافی در کندوها ذخیره نشده باشد بایستی آنها را تغذیه کرد.
  بعضی اوقات کندوهائی که غذایشان را در زمستان مصرف کرده‌اند باید در اوایل بهار قبل از وجود شهد در طبیعت تغذیه نمود.

مواردی که باید کلنی ها تغذیه شوند:

  •     تحریک زنبوران عسل جهت تولیدمثل و پرورش نوزادان
  •     در هر موقعی که ذخایر غذایی زنبورها کم شود و کلنی در معرض خطر گرسنگی قرار گیرد
  •     در مواقع مصرف دارو
  •     در موقع ایجاد کندوی جدید یا بچه کندو یا زنبور پاکتی
  •     در موقع پرورش ملکه(کندوهای شروع‌کننده، خاتمه‌دهنده، پرستار، جفتگیری)
  •     در موقع تعویض ملکه

مهمترین غذا برای یک کندو یا چند قاب پر از عسل است ولی زنبوردارن ترجیح می‌دهند که به جای عسل از آب شکر استفاده کنند.

غلظت شربت مورد تغذیه به زنبورها:

  •     در مواقعی که مواد غذایی به اندازه کافی در کندو نباشد، زنبوران عسل گرسنه گردیده و نوزادان یعنی لاروها و شفیره‌ها را به خارج از کندو منتقل می کنند. آنها همچنین نرها را از کندو خارج می‌کنند.
  •     مقدار شکر و آب به عبارت دیگر غلظت شربت بسته به فصول و هدف ما تغییر می‌کند.
  •     در بهار، غلظت شربت باید ۱:۱ (یک قسمت شکر و یک قسمت آب) باشد.
  •     در پاییز، غلظت شربت باید ۱:۲ ( دو قسمت شکر و یک قسمت آب) باشد.
  •     جهت تحریک زنبوران به پرورش نوزادان باید غلظت شربت را ۲:۱ ( یک قسمت شکر و دو قسمت آب ) باشد.

نحوه تهیه شربت:

  •     آب را بجوشانید.
  •     پس از جوش آمدن آب، حرارت را قطع کنید.
  •     شکر مورد نظر را در آن بریزید و به هم بزنید تا کاملا حل شود.
  •     برای جلوگیری از شکرک زدن یک قاشق غذاخوری اسیدتارتاریک در مقابل هر ۲۵ کیلوگرم شکر به محلول اضافه کنید‌، این شربت آماده تغذیه به زنبورهاست .